Mökin Painovoimainen Ilmanvaihto

Filtterit mökin painovoimainen ilmanvaihto tehokkaasti esimerkiksi koivun siitepölyn. Tämä vaatimaton erämaamökki on Suomen kaunein kesämökki ”Kuin menninkäisten koti” Suomen kaunein koti: Kesämökit tv-sarjassa katsojat äänestivät ylivoimaisella enemmistöllä voittajaksi eli kauneimmaksi kesämökiksi Lapin Pelkosenniem Tuulen voimalla toimiva hormi-imuri tehostaa painovoimaista ilmanvaihtoa. Velco-venttiiliä täydentää sen yhteydessä käytettävä Filtrete-suodatin, joka päästää ilman sisälle, mutta jättää katu- ja siitepölyt sekä vaaralliset pienhiukkaset ulkopuolelle. Korvausilmaventtiilit tulee sijoittaa mahdollisimman kauas mahdollisista poistoilmaventtiileistä mökin painovoimainen tuuletus takasta. Jos ongelma liittyy liialliseen kosteuteen tai siihen, että ilma ei vaihdu riittävän usein, pitää asentaa poistoputki tai huippuimuri, joka kuljettaa käytetyn ilman pois.

Velco-korvausilmaventtiileillä kunnostat mökin ilmanvaihdon kuntoon helposti ja nopeasti

Se syntyy, kun talo on tyhjillään esimerkiksi talven jälkeen. Korvausilmaventtiileillä kunnostat mökin ilmanvaihdon helposti. T:mies Autossa on koneellinen ilmanvaihto ja mökissä i-l-m-a-n-v-a-i-h-t-o, uskokaa jo!!! Ilmoita asiaton sisältö.

mökin painovoimainen ilmanvaihto

Vastaukset

Saatavilla on niin seinän läpi kuin tuuletusluukkuun asennettavia korvausilmaventtiileitä. Oikein toteutettu tuuletus auttaa rakennusta pysymään paremmassa kunnossa ja se vaikuttaa myös energiankulutukseen, sillä kostean sisäilman lämmittäminen vie enemmän energiaa. Painovoimaisen ilmanvaihdon puutteet tulevat kärjistettyinä esiin mm. Huippuimurin teho säätyy automaattisesti rakennuksen tarpeen mukaan. Lisää K-Plussaa liikkeistä.

lounas muurla

Mökin tuuletus kuntoon –

Korvausilmaventtiili kannattaa sijoittaa mahdollisimman korkealle, jolloin kylmä tuloilma lämpenee ennen laskeutumistaan oleskelualueelle. Vedon tunne vähenee, eikä sisällä tarvitse mökin painovoimainen tuuletus villasukat jalassa. Yksi henkilö hengittää vuokaudessa keskimäärin noin 15 m 3 ilmaa. Jos kyseessä on ympärivuotiseen asumiseen tarkoitettu kakkosasunto, tulee ilmanvaihtoon kiinnittää erityistä huomiota. Ota yhteyttä.

Mökin tuuletus kuntoon – Hanakat

Painovoimaisen ilmanvaihdon ongelma on sen vaikea säätö. Harva pystyy käymään tulisijaakaan lämmittämässä läpi talven aina silloin kun olisi tarve. Käsinsäätöä ei tarvita. Useimmilla mökeillä tuuletus on jäänyt kokonaan huomiotta. Toinen suuri ummehtuneen hajun aiheuttaja on puutteellinen ilmanvaihto rakennuksessa. Koneellisessa tulo- ja poistojärjestelmässä sekä tulo- että poistoilma johdetaan tilakohtaisesti kanavia pitkin.