Lintujen Ruokinta Maahan

On kuitenkin huomioitava, että lämpämillä säällä taudit leviävät helpommin. Kun rasva on vielä juoksevaa, mene ulos ja levitä seosta pienen lintujen ruokinta maahan oksille ja rungolle. Ruokinnan voi huoletta lopettaa keväällä siinä vaiheessa kun lumi on sulanut. Monesti linnut syövät kylmän talvipäivän aikana ainoastaan ruokintapaikan ruokaa. Laissa säädetään erinäisiä velvollisuuksia ja rajoituksia ihmisten toiminnalle erityisesti yleisillä paikoilla. Varpuskantojan romahdettua pitkin Eurooppaa voi varpusen ruokinnalleen saava pitää ruokintatoimintaansa ekotekona! Slow Flowers on kukkakauppias Marianne Nordströmin tapa tehdä kimpuista ilmastoystävällisempiä Kukkakaupat ovat edelleen tuontikukkien varassa.

Yhdessä lintujen puolesta

Talitiainen on lähes jokaisen talviruokinnan vakiovieras. Puukiipijälle helpoin ateria syntyy rasvasiemenpötköstä, joka on kiinnitetty kanaverkolla puun rungolle. Roikkumaan laitettava automaatti voidaan ripustaa mainiosti ison puun oksalle. Talipötköt ja -tangot vaikuttavat maistuvan huomattavasti paremmin kuin talipallot, jotka sisältävät useimmiten hyvin vähän rasvaa ja enemmän heikkolaatuisia siemeniä. Etelä-Suomen yleisin pesimälaji, peippo, on talvella satunnainen talvehtija. Suurin osa punatulkuista ruokailee mieluummin lintujen ruokinta maahan kuin itse ruokinta-automaatissa.

lintujen ruokinta maahan

Mihin ruokinta-automaatti olisi paras laittaa?

Samoissa paikoissa pöllö usein myös lepäilee päiväsaikaan silloin kun ei saalista. Lintulaudan voi myös asettaa liukkaan metalli- tai muovitangon päähän, ja sen alle voi laittaa kovasta muovista tehdyn kauluksen, jotta eläimet eivät pääse kiipeämään laudalle. Etenkin metsätiaiset esittäisi mieluiten kuvassa kuivan kelon nokassa tai muussa ns. Etenkin asutusalueella on syytä ottaa myös huomioon, ettei ruokinta houkuttele rottia ja hiiriä. Puhtaampaa ja siistimpää ruokkijalle.

garnier self tan mousse

BirdLife Suomi | Ruokintapaikka

On myös syytä valita ruokintapaikka niin, ettei siitä aiheudu harmia naapurustolle. Tällaiset talipallot ja rasvatangot asetetaan niitä varten valmistettuihin muovitettuihin metallitelineisiin; alkuperäiset muoviverkot joutavat roskakoriin. Muista rastaista myös talvehtimaan jäänyt räkättirastas tai punakylkirastas saattaa asettua ruokinnalle, ja niille kelpaavat samat herkut kuin mustarastaallekin. Keväällä alkaa myös soidinaika, mikä kuluttaa linnuilta paljon energiaa. Lintujen ruokkiminen talvisin on hauskaa, mutta kesän ajan on hyvä pitää taukoa. PiLY:ltä voit hankkia lintujen ruokinta maahan talviruokintajulisteen, jossa on lintujen ruokinta maahan ja 28 lintulaudan yleisintä lintulajia.

Suomen Luonto – Ruoki lintuja oikein

Kuva © Reijo Lähteenmäki. Pihlajanmarjoja voi pakastaa syksyllä ja tarjoilla keväällä kun marjat ovat muualta loppu. Rasva puun kylkeen kiinnitettynä tai narussa roikkumassa houkuttelee käpytikan ruokinnalle. Teksti: Juho Rahkonen. Hunden Lissu ska skrämma bort gäss i Vasa — staden har tidigare testat ljudeffekter och stängsel för att hålla bort fåglarna Goda erfarenheter med hundar på andra håll. Hedelmät ovat erityistä herkkua. Ne syövätkin maahan pudonneita pähkinän ja siementen muruja.